Alter ego

I min värld full av grubblande och historier berättande så har jag skapat en alter ego. Med andra ord en hjälte vad jag föreställer mig vara om jag ur en fantasy vinkel sett hade varit en.

Jag är det i verkligheten också så klart men det är inte lika tydligt.

Min inspiration är taget från många olika genrer i vårt stora utbud av superhjältar, både film samt från spel. När jag spelar spel så skapar jag alltid karaktärer som jag tror mig vara i den världen. Det är så jag får utlopp för min grubblande och det är så jag skapar mina filmer i mitt huvud..

Mina karaktärsval är ganska lika vad jag än spelar och speglar därav min egen version av mitt alter ego. Alla mina karaktärer är en paradox. Alltså en personlighet som är motsägelsefull. Varför jag dras till just det är ganska intressant och självklart en mycket genomtänkt val från min sida.

Jag kan ge många exempel men misstänker att de flesta inte förstår den så jag hoppar det men berättar gärna om ni är nyfikna.

Detta har jag nämn i mitt bloggande och det är boxar. Hela vårt liv är boxar. Vi bor i en box, vi åker till jobb i en box, vi begravs i en box.. Men det är en annan filosofisk debatt som vi tar en annan dag.

Jag är mer ute efter att sudda ut definitionen ont vs gott att om man skapar en är en karaktär som ur ett visst perspektiv ond men egentligen god. Låter säkert lite långsökt för er men jag har grubblat mycket på detta.

Alltså! Hur definierar man något? Dömer man boket efter omslaget? Dömer man efter utseendet? Dömer man av namnet?? Finns säkert allt för många som gör just det..

JAG anser att man ska döma ur en handlings perspektiv. Detta har inget med min alter ego att göra men en mycket intressant diskussion. Så kära du!! Tänk innan du sätter någon i en box. Låt deras handlingar visa vad hen är för person.
En liten livsläxa mitt i allt!

Jag ska återgå till min alter ego..

Min alter ego heter LB. Light Bringer.

Han bringar ljus vart han än går, både handlings samt filosofiskt. Jag får jobba på att förklara mig bättre. Just LB är en väl genomtänkt val så klart av flera anledningar.

Ett är att han bringar ljus genom sina handlingar, han inger hopp han, är räddaren i nöden, han är personen folk går till när man behöver utföra det omöjliga och genom sina handlingar tillför något bra för världen. Han gör världen/galaxen till en bättre plats. Låter det bekant?? Hoppas det!

Där är en annan aspekt så klart av att heta LB! Hans rustning och vapen utsöndrar en bländade ljus för alla utom honom. Inte ens det starkaste skyddet är bra nog utan alla blir bländade. För att bygga på just detta tema så har han två enhandsvapen som är en kombination av lighsaber och laservapen med många genomtänka funktioner så klart.

Han har även genom sina äventyr gjort sig förtjänt av en uråldrig entitet som helar honom och kan assistera vid behov. Denna entitet är en enkelt förklarat en superdator som finns på nano nivå. Får förklara lite bättre det med en dag.

Detta är något som jag aktivt jobbar på och hoppas på en dag leder till bra historier. Kanske en bok eller något annat..  Jag jobbar på många ideer.. Blir kanske aldrig något annat men en intressant sak som man absolut kan bygga på..

Jag har funderat länge på att presentera LB för er men inte riktigt kommit dit än men så pratade jag med en nybliven vän och sa till hen att jag är en snäll kille och då svarade hen att det säger alla! Men så sa jag att jag kan bevisa det! Läs min blogg.. Och jag skämtsamt sa att jag tillochmed har en Hero namn..  LB

Får hoppas att hen faktiskt läser den. Haha

Så nu vet ni alla..    Jag jobbar på en visuell presentation med så fort jag hittar någon som kan rita mina inre bilder på mitt alter ego..

Sandor The Light Bringer     LB!

Lämna ett svar