Den inre nörden. (Inner geek)

God kväll.

Vanligvis sätter jag mig efter jobb vid datorn där jag startar en serie på tvn och så spelar jag spel samtidigt, lite multitasking även om vi män inte är kända för det. Fast ikväll så skriver jag istället men bli inte bortskämda för jag hade inte tänkt skriva varje dag.. =)

I förra inlägget så erkända jag för världen att jag var en trekkie vilket betyder att man gillar star trek. Detta skrämmer säkert många så därför så skriver jag lite om det.

Jag är övertygad att vi alla har en inre nörd i oss och för mig är det bland annat sci-fi, fantasy samt så är jag periodvis en gamer. Många tänker en vuxen man som spelar spel beter sig barnsligt och även jag delvis håller med så måste jag till mitt försvar säga att det finns en annan aspeckt av det hela.

Jag är själv, så jag har ”tid” och tycker att jag istället för att sitta bara i soffan och kolla på tv på detta viset sysselsätter hjärnan också. För mig har spelandet varit en sorts terapi då man den tiden man spelar inte grubblar på andra världsliga ting. Är man en grubblare så kan man ibland behöva hjälp med det.
Detta ersätter jag mer än gärna den dagen jag hittar någon att dela soffan med!

För mig är sci-fi och fantasy filmer ett välkommet avbrott i det verkliga livet, jag brukar säga att verklighet finns tillräckligt av i verkligheten. Har också läst att det har mycket med eget fanatsy att göra om man gillar overkliga saker som sci-fi och dyligt.

Och för er som fortfarande har bestämt er för att det är trams så ska ni veta att dagens sci-fi typ star trek tack vore sin populärhet kommer på något vis förverkligas. Trams säger säkert många av er men tänk så här. Dagens ungdommar som är då framtidens ingenjörer tar sin inspiration från populära sci-fi genre och kommer försöka lösa framtidens problem med hur saker och ting löstes i en futurestisk version av vad som kan komma. Jag tror tillochmed att man på ett eller annat vis försöker uppnå just det.

Sen är det väl självklart att vi inom snart tid inte kommer åka runt i rymdskepp men tanken är väl väldans intressant. Med ett öppet sinne är man mer mottaglig för vad nu framtiden har att erbjuda..

Jag är stolt över min inre nörd och jag vet att du också har en även om du inte är lika stolt över din som jag.=)

Detta kommer låta religiöst men det är bara ett orspråk!

Igår är historia, imorgon är ett mysterium, idag är en gåva.

Lämna ett svar