Id lös

Hej kära läsare.

Hoppas ni har det bra i all snö. Här uppe på Hallandsåsen har vi fått 30 cm snö. Det e vackert men för bövelens tråkigt att skotta särskilt när man har mer än sig själv att skotta för.

Idag är det ingen vanlig dag idag är det en nionde gillt dag.  En dag att fira ska ni veta..

2020-09-17 Gick mitt körkort ut och jag har sen dess kämpat med att kunna lösa ut mitt nya, jag har under denna tid haft en sämre status än nyanlända flyktingar. Vilket är ju i vårt land kanske inte så svårt men det är en annan debatt.

Jag har under 15 månaderan kämpat med lösa ut mitt körkort då jag inte har någon annan giltig id, passet hade också gått ut. Detta har lett till att jag inte kunde hämta ut paket, medicin och gått miste om återbetalningar som brann inne för jag inte kunde lösa ut de.

Jag har också hoppats på bli tagen av polisen så när de frågade efter mitt körkort kunde hade kunnat hänvisa till Arons.

Jag har ansökt om att min vän Anci skulle kunna lösa ut det till mig och bara det gjorde att jag fick grått hårstrå (i skägget). Man fick fylla i massa papper och sen fick jag ta med en tredje vän Anita till postens huvudkontor som då gick i god för att Anci skulle få hämta ut mina paket. Samma procedur fick jag göra på transportstyrelsen.

Innan idag så har jag och Anci försökt hämta ut mitt körkort på Arons åtta gånger utan resultat. Jag på min födelsedag tröttnade på all detta och gick till polisen för att förnya mitt pass så jag kunde lösa ut mitt körkort på det viset och även den dagen fick jag ett extra grått hårstrå då det första de frågade efter var ett giltigt id. När jag försökte förklara för dem att det är just därför jag är hos de så tyckte de att jag skulle kontakta min biologiska pappa som jag inte träffat på 15 år så han kunde gå i god för att jag var jag. Jag var inte glad den dagen!

Men idag kära ni så har jag äntligen lyckats få ut mitt körkort, både jag och Anci höll tummarna och jag tillochmed övervägde ta den från damen på Arons hand och springa men till slut så jag gav hon mig kuvertet och jag och Anci bara tittade på varandra med förvåning och gick snabbt innan hon ändrade sig.

Så efter 15 månader är jag nu äntligen med körkort igen.. Jippi..

Er trogna OMS.

Lämna ett svar