Livsfilosofi

Hej kära läsare.

Jag har åter igen grubblat och känner för att förmedla lite tankar.
Som jag nämnt innan i mitt bloggande så försöker jag på ett litet sätt göra världen till en bättre plats med ordspråket.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

UNLESS Saki

Idag har jag hjälp en vän att flytta och när de tackade så mycket för hjälpen så sa jag något som jag säger ganska ofta så jag på något vis började grubbla och konstaterade att nu kan på något litet vis förmedla hur jag just jobbar på min del av att göra världen till en bättre plats.

Jag tror att jag tillochmed vågar säga att det är min livsfilosofi.  Jag är säker på att alla som känner mig håller med..

Så min livsfilosofi alltså.. Undrar hur många har en sån egentligen..  Hmmm tål att grubbla på..

Där är två meningar som definierar min så kallade livsfilosofi och de är:

Ingår i paketlösningen.

UNLESS Saki

Är man min vän så ingår vad jag kan erbjuda i vänskapen om det e hjälpa till att snickra eller passa barn spelar ingen roll.  Och det andra är:

Kan jag hjälpa till så gör jag det.

UNLESS Saki

Det sa jag till mina vänner idag och jag verkligen menade det och det gäller ju självklart alla mina vänner och alla andra om jag ska vara ärlig. Tänk om alla hade tänkt så, världen hade varit en bättre plats!!!
Häromdagen stod jag på macken i Hjärnarp och där stod en äldre herre med en motorcykel och hade inte bensin till att tanka så han kunde köra hem till Örkelljunga, ingen plånbok och inget batteri i mobilen, han fick 40 kr att tanka för och var evigt tacksam. Vanligtvis så delar jag inte ut det lilla pengar jag har men tänkte om det hade varit jag istället, vad hade jag gjort??

Ni vet den där låten: Ingen vill dö men alla vill till himmelen? Jag kom tänka på den som en metafor för mitt exempel..
ALLA vill ha en bättre värld men väldigt få vill göra något åt det.

Något att grubbla på för oss ALLA…

OMS

Lämna ett svar