Nyårslöften.

Gott nytt år alla.

Några nyårslöften blev det inga då det är oftast mycket snack lite action dessutom sov jag vid midnatt men satte mig ändå efteråt med en tanke eller två och utarbetade en plan för 2020. Låter lite mer organiserat och genomtänkt kan man ju tycka.

Och för att inte avvika från resten av svenska folket alltför mycket så ingår de vanligaste nyårslöften i min ”plan” också men tack vare detta nerskriva konkreta hugget i sten bevis så har jag då lite press på mig att faktiskt prestera något och kan därför kan min ”plan” inte försvinna i tomma intet som för alla andra.

1. Gå ner i vikt! Började på 120kg väger idag 95kg. Mål 85 kg
2. Bygga upp kondition. Mål: Orka med de andra som intervall tränar på gymmet.
3. Bygga lite fansy pantsy muskler. Inte för jag behöver dessa men det ser bra ut!
4. Få rätt på min ekonomi. (Artrit och egenföretagare går inte bra ihop =( )
5. Träffa den rätta! Ingen press men jag har väntat i hela mitt liv på träffa henne: Haha
6. Resa. Nu när man inte reser i jobbet längre är det åter igen lockande med lite tropisk paradis.

Behöver inte exakt i den ordningen men dock 6 viktiga delmål.

Och nu till det absolut svåraste löftet och grundstenen i mitt 2020. Jag vill leva livet!!! Inte bara finnas till liksom. Jag vill leva, jag vill älska, jag vill njuta, jag vill inte oroa mig, jag vill se varje dag som en gåva, nu låter jag säkert lite religiös men det är jag inte, men har kanske mer och mer börjat inse magnituden av vad livet är, vad det kan erbjuda och framförallt vad det kan ge.

Jag tror faktiskt att jag har klurat ut en liten del av mitt budskaps filosofi. Som jag försökt förmedla så är mitt budskap något som vi tillsammans kommer upptäcka genom mina erfarenheter och jag har nu upptäckt en liten men viktig del i det hela och det är

Självinsikt är bra om man är klok nog att göra något bra av det.

Många tänker nu självinsikt det har jag massor (ni själva alltså inte jag Sandor) av men jag är övertygad om att det är väldigt få av oss som faktiskt gör något av det då få av oss är självkritiska nog och kan överblicka vad man har gjort, hur man borde ha gjort och hur man gör rätt nästa gång. Detta är mycket svårare än det låter.

För att statuera ett gott exempel även om jag målar upp lite sämre sidor av mig så är det ju trots allt ett måste om man ska leva efter min egen filosofi och kommer nu ge er tre exempel på hur jag gjorde fel och vad jag gjorde för att göra det rättare:

1. Strunta i vad man äter och spela data istället för träna leder till att man en dag väger 120 kg och blir andfådd av knuta skorna. Allmänt väldigt korkad inställning som inte leder någonting bra!
Ät mer protein mindre kolhydrater och träna så mycket man bara orkar så kommer det bli bättre. Det är måste bli en livsstil inte bantningskur!

2. Om man isolerar sig från omvärlden och ”känslor” kommer man aldrig hitta den rätta.
Man tar jobb på gymmet och tvingar sig själv utanför sin komfortzon och börjar äntligen känna och träffa männinskor.

3. Blunda för sin dåliga ekonomi i hopp att man blir frisk och har massor med jobb.
Man accepterar att man är sjuk och anpassar livet enligt det och inte enligt vad det hade kunnat vara.

Jag vet, jag vill & jag ska!!!! OMS

2 tankar kring ”Nyårslöften.

Lämna ett svar