The origin of Unless Saki

Jag har suttit och läst min egen blogg från början och det man skriver först hamnar ju längst ner och då ser man kanske inte riktigt mitt budskap så jag tänkte faktiskt påminna er om just det.

Livet enligt UNLESS Saki…


Min plan är att inte snöa in mig på ett speciellt ämne utan helt enkelt blogga mina upplevelser, tankar, drömmar och allt däremellan.
Med självklart en röd tråd genom allt om min vilja att förändra världen.

Livet enligt UNLESS Saki… så heter min blogg…
Nu undrar ni säkert vad som menas med det!

UNLESS betyder om man översätter som ”om inte” och Saki är ”Sandor Kiss”
Vad jag vill säga med det är att om inte jag (Saki) bryr sig eller gör något så händer det inget, ur mitt perspektiv alltså. Så om jag hjälper en vän snickra, passa deras barn eller bara vara trevlig på jobbet mot någon så har jag gjort en skillnad.

Ordspråket ingen kan göra allt men alla kan göra något filosofi. Så genom mina handlingar så har jag gjort något, oftast gott för någon. Nu menar jag självklart inte att jag sett till att världssvälten försvinner eller att mina handlingar leder till världsfred men jag gör något gott för någon någonstans.

Det är väl en sund och positiv filosofi anser jag och kommer i min blogg försöka inspirera er som tagit sig tid för att läsa detta och mer.. =)

Inspirationen till denna blogg namn kommer från ett ordspråk skrivit av dr Seuss som berörde mig väldigt och fortfarande gör. Den lyder:

UNLESS someone like you cares a whole alot,
nothing is going to gett better
it´s not.

Jag tolkar detta som att man måste helt enkelt bry sig. Om inte jag bryr mig om något händer det inget ur någons perspektiv alls, men om jag nu faktiskt bryr mig kan allt hända.

Så kära läsare..  Be Kind!!  Och kom Ihåg 

OMS är bättre än OMG!

 

Lämna ett svar