Välkomna kära läsare..
Om du är ny här så börja längst ner så blir det kanske lite lättare att hänga med. Jag försöker ha en lite röd tråd genom mitt bloggande.. Och om du inte har gjort det redan så läs gärna min blogg filosofi så kommer du lättare kunna förstå vad jag försöker förmedla.. Tro det eller ej men där är en tanke bakom det hela.. =)

MVH Sandor

Gör som 2 047 andra, prenumerera du med.

Kloka ord från Henry Cavill (Stålmannen)

Never waste a opportunity to tell someone you love them.

Remember that 80% of the success in any job is based on your ability to deal with people.

Chose your life´s mate carefully from this one decision will come 90 % of all your happiness or misery.

Never deprive someone of hope is might be all that they have.

Don`t expect life to be fair.

Er troga OMS

Höst

Hej kära läsare..     Hoppas som vanligt att ni har det bra trots att hösten har anlänt.

Min sommar har väl varit bra tycker jag, trots värk har jag varit aktiv och jobbat vad jag kunnat men också tagit ett stort steg och valt satsa lite på mig själv och har därför påbörjat en SUPERFIN utbildning till arbetsmiljö samordnare/konsult/ingenjör.

Detta känns mycket givande då jag kan använda mycket av min erfarenhet både från Lindab och när jag var sjöman på de sjuhaven samt så att min erfarenhet inom bygg kanske också vara mycket givande för en sådan karriär..

Under utbildningen så försöker jag kombinera studier med jobb då man inte har mycket stöd som egenföretagare för omskolning men jag är het övertygad om att det kommer bli bra så det är bara att kämpa på…

Idag har jag också planterat en rhododendron häck vilket kommer bli superfint när det har växt till sig lite..

Jag själv gillar hösten med alla löv som går mot en gulare skala och så kan man utan att ha dåligt samvete titta på en bra serie i soffan med… 

Var rädda om er och så höres vi av snart igen..  

Er troga OMS.

Hälsosam

Bättre sent än aldrig säger man ju så i detta fall så sant som det låter.

Pga. dålig ekonomi så har jag inte haft råd med gymkort men har nu äntligen fått möjligheten att ändra på det så nu jäklar ska ni få se en hälsosammare Sandor.   =)

Så idag har jag efter en lång dag snickrande och utbildning äntligen väckt liv på min långt saknade träningsvärk och jag måste erkänna att det var RIKTIGT skönt.

Invigningsträningspasset blev 45 min löpband med hög musik och avsluta denna fina produktiva dag med lång skön stund i bastun. Blev också positivt förvånad då min mage har vuxit sen sist men kondisen har inte försämrats lika mycket som figuren. Man får vara får det lilla ibland!

Härligt….  

Er trogna OMS!

Besök från förr

Goddag kära läsare. Hoppas att sommaren har varit god för er alla. Här är väl allt som vanligt..  =)

Idag har det varit en lite ovanlig dag här som jag gärna vill dela med mig av som handlar lite om en tid för länge sen.

När jag var ca 11 år gammal så gick jag i 5 eller 6 an på Bofinkenskolan i Klippan och trots jag inte har så många minnen från den tiden så minns jag två lärare, Stina och Ann. Dessa fina människor gjorde ett intryck som man 30 år senare minns och ser tillbaka med lite ljusare minnen vilket var lite ovanligare än de sämre som man fick utstå men det är historia.

Stina och Ann var då två lärare som vi hade på mellanstadiet och dessa såg att vi inte hade det så bra och valde då att engagera sig lite extra för att förgylla vår tråkiga tillvaro lite mer genom vara ett extra stöd och som genom välgörenhets organisation ge oss något som förgyllde vår tillvaro lite mer än vanligt.

Dessa goda själar har alltid varit en av få goda minnen från den tiden som jag faktiskt kommer ihåg. Vi flyttade till Ängelholm strax efter och förlorade kontakten och tiden bara försvann.

Idag när jag kom hem så stod det en äldre dam vid min uppfart och när jag hade parkerat så kom hon fram och frågade om jag kände igen henne och det gjorde jag inte tyvärr. Då tog hon fram en uppsats som jag hade skrivit till just Stina och Ann som tack och då visade sig att det var Ann som stod där. Efter så många år så hittade hon min uppsats och beslöt sig för att hitta mig, hon hade letat upp mig på birthday.se och stod nu på min uppfart.

Hela upplevelsen var lika fint av henne som jag mindes henne till att vara. Efter 30 år är hon fortfarande en underbar själ som har säkert har förgyllt många genom att bara vara den hon är. Det är en karaktär som jag hoppas att så många som möjligt kommer tänka om mig. Och om nu jag lyckas med just de så är det tack vare personer som Ann.

Tack för besöket och tack för jag fick träffa din fina familj. Och för att avsluta denna fina blogg så vill jag med hela hjärtat säga

Tack Ann för att du är du!

Och hoppas nu att det inte går 30 år till innan vi träffas igen.

Mvh en lite tjockare och tunnhårigare Sandor.. =)

Inspiratör

Hej kära läsare

Jag och mina många planer.. Här kommer åter igen en.. =)

Just nu vill jag bara visa er min logga.. Tanken är väl att göra något inspirationellt men kanske också något kommersiellt. Vi får se hur långt jag kommer.

Jag är stolt ägare av i4y.se som då står för inspiration for you som då kan användas i det oändliga.. Tanken bakom är väl att sprida mitt vision att göra vår värld lite bättre..

Kan också nämna att jag faktiskt blivit kontaktad av statist.se för en audition för en reklamfilm men har varit sjuk och inte kunnat göra den pga en envis virus i halsen som inte vill ge med sig.

Hoppas ni alla har det bra och det fina vädret väcker en mycket efterlängtad sommarkänsla. Kommer snart bli lite mer aktiv med mitt bloggande igen..

Er trogna OMS

Statist.se

God dag kära läsare.

Hoppas det nya året har startat bra för er.. Nu längtar jag mest efter lite vårkänslor, men det gör vi väl alla..

Ingen jätte lång blogg idag men ändå lite nämnvärt tycker jag.

Jag har sökt lite jobb och hoppas på att få hitta något där min kropp klarar av då det blir jobbigare och jobbigare med min artrit. Hoppas på att få använda huvudet och min fina utbildning lite mer. Så vi hoppas på det bästa då min CV idag gick vidare för ett mycket intressant arbete. Berättar mer senare.

För ett tag sen fick jag ett sms från kompisen Anci med tips om att de sökte statister till en film och beskrivningen av vad de sökte passade mig så där väcktes idén om möjligheten. Så idag satte jag mig och skapade jag en profil och hoppas på en dag kan leda till något. Vem vet?

Er trogna OMS

Bry sig

Jag skrev nyss om Alvin och nu när jag sitter och grubblar i min ensamhet så känner jag att jag bara vill poängtera egenskapen att bry sig..

I all min bloggande och 42 årig erfarenhet så har jag kommit fram till att egenskapen bry sig är en otrolig betydelsefull egenskap.

Att bry sig är ett så litet ord med en enorm stor betydelse!!

Jag använde just den beskrivningen för att beskriva Alvin för att han om någon förtjänar den verkligen för att han bryr sig i ett väldig omfattande sätt, vad jag menar med det är att han bryr sig inte bara om sin mamma, pappa, mig utan om allt och alla. Det kan man inte säga om många, inte ens om mig!

Jag försöker verkligen att leva upp till mitt budskap om att hjälpa till att skapa en bättre värld för alla och vill åter igen förmedla att vikten av detta.

Vägen till en ljusare bättre framtid/värld är ganska lätt att säga men svårt att leva upp till tycker jag men är ganska säker att första steget måste ju vara att bry sig..

Så kära du grubbla lite på det och konstatera att jag vet vad jag pratar om och hjälp mig skapa en ljusare och bättre värld för oss alla..

Ingen kan göra allt men ALLA kan bry sig lite mer!

Kan jag så kan du!! Yes! Det kan du!!

En grubblande OMS

Alvin

Tjena moss kära läsare.

Hoppas ni har det bra och vill passa på att önska er alla en god fortsättning.
Med mig är det bra, för engång skull så är jag nog så frisk jag kan vara i dessa tider då jag äter immun nedsättande medicin för min artrit vilket gör att jag i den kallare tiden av året mer eller mindre ständigt sjuk.

Fick min tredje dos av vaccin idag plus influensa sprutan så jag hoppas på att det leder till lite mindre förkylningar.

Men nog om mig! Idag tänker jag skriva om en liten kille som har varit en stor del av mitt liv i 12 år.

Jag ska berätta lite om Alvin som är min bästa kompis son och det närmaste jag kommer att ha som en egen son.

Denna lilla kille var tre år när jag började umgås med honom och hans mamma och fyllde för två veckor sen hela 15 år.

Denna kille är en ljusstråle och sprider glädje var han än går. På sitt lilla vis så klart. När vi tre umgås tittar vi alltid på film vilket har lett till att han blivit väldigt film intresserad vilket är mitt fel då jag överöser han med meniglösa fakta hela tiden. Gulligt att jag lyckats med smitta av mig med något.

För att vara 15 år så sitter han alltid med oss och kollar på film och är en social söt liten kille. Man börjar sakta se den man han håller på utveckas till från en liten osäker plutt som kämpade hårt med vara klassens fjant till en jordnära kille som bryr sig.

Den som har denna kille i sin närhet i vilken form som helst, familj, vän, flickvän, granne eller vad som kan intyga vad jag försöker förmedla.

I mina ögon så kommer man långt här i livet med dessa egenskaper och ser en ljus framtid för denna underbara kille..

Jag ät stolt och superglad över vara en del av denna killes liv!!

Er trogna OMS

Jul 2021

Hoppas er jul har varit god och ni har fått massor med god mat med massor av familj och goda vänner.

Jag själv firade jul lille jul med mina vänner Anci, Anna och Fredrik och vi hade supertrevligt men efter det gick det lite utför då jag fick/drabbades av mag/kräksjukan och tillbringade julafton inom en 10 meters radie från min toalett. Min julmat blev två apelsiner då det var det ända jag lyckades behålla.

Så det blev en lugn hemma jul för mig så att säga. Har jag tur så lyckades jag kanske gå ner lite i vikt så där är alltid något positivt med det hela. Haha

Idag har jag mått betydligt bättre och lyckades laga lite julmat. Bättre sent aldrig säger de ju..

Så idag har jag kokt julskinka och lagt flera timmar på min favorit julmat: grönkål.

Hoppas ni har det bra och önskar er alla de få dagar kvar av 2021 till att vara några toppendagar.

Er trogna OMS.