Vem är då jag.

Född i Ungern i en stad som heter Györ och flyttade till vårt vackra land 1989 uppvuxen i Ängelholm, bor idag utanför Hjärnarp. Jag är en allsysslare, jobbat på Lindab som underhållstekniker, har kört taxi, buss och lastbil.
Under min tid på Lindab så tog jag busskort för att köra buss som jag har velat göra sen jag var barn och fick av ren slump följa med som turistbusschafför till Costa Brava i Spanien. Där jag för första gången fick jobba med något helt fantastiskt, jag fick betalt för att få köra buss i ett sommarparadis. Man får nog inte svära här men herrejäklar vilken ögonöppnare det var för mig. På min första arbetsdag tillbaka på Lindab sa jag upp mig utan någon plan alls. Jag kände mig så instängd, jag ville se och uppleva världen, vår vackra värld!

Jag började efter detta läsa upp lite betyg för att sen kunna studera vidare om jag så önskade och under denna tid körde jag taxi. Sjökapten var det mest exotiska jag kunde komma på och började fundera på om det kunde vara ett framtidsmål.

En sen kväll körde jag en herre från flyget mot Höganäshållet som berättade att han var sjöman så säger jag utan någon tanke bakom det hela att jag också funderat på läsa till det och detta är också ett ögonblick som jag aldrig kommer glömma. Herren (killen bredvid mig alltså inte gud) tittade på mig undrade varför jag då inte gör något åt saken. Resten av resan satt jag knäpp tyst och försökte verkligen komma på en ursäkt till varför jag inte skulle göra något åt det och vet ni? Jag kom inte på en enda. Det kvällen bestämde jag mig för att läsa till sjökapten.

Först kom jag in som 29:e reserv och när jag ringde Chalmers om vad chansen var att få komma in och då och sa damen att om hon inte hade hört av sig innan fredag samma vecka så kom jag tyvärr inte in. Torsdag hade jag gett upp och började söka jobb igen men så på fredag ringde telefonen från ett Göteborgs nummer och jag svarade ja jag tar det, hon småskrattade lite så sa hon att jag hade missat en vecka och hade matte måndag morgon. Välkommen till Chalmers..

2003 flyttade jag till Göteborg och fick en enorm lägenhet på 22 m2 och påbörjade min sjökaptensutbildning som jag blev klar med 2007 och var efter det till sjöss till ca 2017. Under de åren så seglade jag jorden runt många gånger och såg allt man kan se från havet sett. Jag är en få som kan skryta med att jag har sett frihetsgudinnan 9 gånger men aldrig varit i New York.

Runt 2017 tröttnade jag på vara hemifrån och valde bli landkrabba och startade eget som snickare. Jag är uppvuxen med en fosterpappa som snickare och med den kunskapen byggt mitt eget hus själv, detta är en av mina stoltaste projekt som fortfarande pågår.

Våren 2019 fick jag artrit i fingrar och fötter och blev tvungen att dra ner på snickrandet och då började jag på Träningsakademin som idag heter STC.
Vid övergången till STC blev jag tillfrågad om jag kunde stötta upp de i receptionen och det tackade jag ja till. Efter några månader kom den nya etiblissimanget ifatt med sin egen personal och jag fick sluta.

Idag jobbar jag med mitt eget företag som hantverkare och webbdesigner.

Finns mycket mer att tillägga här och jag kommer efter hand ta mig tid och göra en bra presentation av mig själv.

Gör som 2 047 andra, prenumerera du med.