OMS är bättre än OMG!

Jag skrev i mitt första inlägga att jag i min vardag försöker uppnå något gott för någon någonstans och har nu ett lite humorestisk exempel hur jag har lyckats med just det.

En gång i veckan invaderas gymmet av femteklassare som vill träna och jag har fått äran att coacha häften av dessa rackare.

Dagens ungdom kollar väldigt mycket på amerikanska filmer och serier där folk reagerar på tok för ofta med att säga OMG som då betyder Oh My God. Detta anser jag vara en väldigt korkat sak och säga och påpekar för både gamla och unga i min närhet när de säger så att jag inte tror att gud var inblandad. De tittar oftast upp på mig och säger va, och jag då säger lite skämtsamt att jag inte tror gud var inblandad i vad nu som hände.

Vad jag försöker uppnå med detta är helt enkelt få folk tänka till att det faktiskt är väldigt korkat att säga så. Även om man nu är troende så är det ändå inte meningen att man ska missbruka hans namn på det viset.

Vid en av mina pass med dessa ungdomar så sa de detta väldigt många gånger och jag försökte så diplomatiskt jag bara kunde förklara att man inte säger så, när jag hade påpekat detta några gånger så frågar en av dessa rackare vad de skulle säga istället och frågade om de kunde säga Oh My Sandor istället och jag skämtsamt svarade ja. Och ingen tänkte mer på det.
Snälla misstolka inte vad jag skrev nyss jag försökte absolut inte måla upp mig något annat än mig själv.

Veckan efter när ungdomarna kom så fnittrades en hel del och så säger de hej Oh My Sandor. Sen fick jag höra det ganska mycket.

Ungdomarna hade kul, de fick träna, de blev peppade, coachade och om jag lyckades riktigt så hade de lite träningsvärk dagen efter. Och om jag verkligen lyckades nå fram till de så säger de nu OMG betydligt färre gånger och dessutom kanske tänker med glatt minne bakåt när jag nästan lyckades med få de sluta säga OMG till allt..

Mvh  OMS

Lämna ett svar