Uppföljning sen kontaktannonsen

Fick lite dåligt samvete över att jag klagade över att det inte har hänt mycket sen jag var med i tv så jag vill berätta vad som har hänt sen dess..

Jag var styrman på de sju haven de och har sen dess jobbat som skeppare på anläggningsfartyg och när de sålde min båt så blev jag uppsagd och har sen några år tillbaka jobbat som egenföretagare som snickare.

Huset är nästan färdig, man blir väl aldrig helt färdig därför säger jag nästan. =) Lite bildbevis på det.

För några månader sen fann jag en attraktion för en tös och jag var öppen och mycket modigare än vad jag har varit någonsin och jag var helt övertygad om att jag visade mitt intresse och var HELT övertygad om han hon också var intresserad.

Jag hade fel =(

Vet inte om man ska skratta eller gråta.. Så med andra ord så är jag lika aningslös som för 9 år sedan. In i bubblan igen.. =(

Så med kärleken har dock inte hänt så mycket så där har jag inte mycket att tillägga och det verkar som jag fortfarande e lika kass på att bedömma signaler men en dag så kanske hon plötsligt står där och så blir vi gamla och rynkiga tillsammans. =)

OMS

Kontaktannonsen

Goddagens kära läsare

Som jag har nämnt innan så anmälde jag mig till ett tv program när jag var 32 år gammal och blev utvald och var med i tv. Programmet hette Kontaktannonsen och gick på TV3 och gick ut på att fyra personer delade på ett 30 minuters avsnitt och så kunde man om man ville skriva till dessa personer.

Jag tvekade länge innan jag bestämde mig för att lägga ut det för det är ganska pinsamt men i slutänden så är det nog ändå en trevlig grej så jag väljer att blotta mig själv och visa detta för er.

Lite sorgsen att det inte har hänt mer i mitt liv sen dess men hoppas ändå ni ser detta som gullig grej. Det säger väldigt mycket om vad jag är för någon på ett sätt som jag vanligtvis inte visar.

OBS!
Även om jag inte hittat henne än så gäller inte annonsen längre så få inte några konstiga idéer.

OMS

Prolog

Inom kort så kommer jag lägga upp ett videoklipp då jag var med i ett program för ca 9 år sen alltså 2011. Programmet hette Kontaktannonsen och gick ut på att 4 personer delade på ett 30 mins program där folk efteråt kunde gå in på en hemsida och skicka mail.

Det var ca 5-6 personer som hörde av sig men ingen som jag var beredd att offra min bubbla för.

Nu undrar ni säkert vad jag menar, när man är själv bygger man upp en mur kring sig som blir högre och högre och man slutar med att man lever bakom alla dessa murar i en bubbla.
Min bubbla må vara korkad och jag önskar att jag inte hade den men nu är den här. Men vad som är viktigt att poängtera är att jag har själv skapat min bubbla och jag trivs med den. Hela mitt liv, alla mina handlingar och val i mitt liv har skapat min bubbla och jag gillar den, det är jag liksom.

Det är väldigt få gånger jag varit beredd på offra min bubbla för någon, högt gissat 4 gånger kanske.

Varför jag nämner detta är att jag i min Kontaktannons pratar om saker som berör just den delen av mitt liv och om man analyserar videon som jag självklart har gjort så leder det till några pinsamma fakta om mig.

Trots att jag egentligen skäms över videon så väljer jag visa det för er alla. Både väldigt pinsamt och gulligt.

Detta är tack vore min gode vän Anci har spelat in den på sin inspelningsbara box och lyckades nu äntligen få över den analoga videon till en dator, sen med lite hjälp av en ung smart kille lyckades vi klippa ihop det till något vettigt.

OMS

Sensation

God dag kära läsare, hoppas livet är god mot er alla och ni njuter av det otroligt fina vädret. Jag själv kämpar med få vardagssysslor att fungera som alla andra skulle jag tro, arbete, krämpor, betala räkningar, ja som alla andra helt enkelt.

Idag är en mycket ovanlig dag för mig för jag har idag premiär badat. Och vad är det för ovanligt med det tänker ni och för det flesta är det nog inte det men det var ca midsommar för 4 år sen jag badade sist. Ute i naturen alltså.. Haha

Idag gav jag efter och badade med hela familjen Gyllenbjörk, helt oplanerat. Det är minsann ovanligt om man heter Sandor. Jag har inget bildbevis tyvärr för alla var i vattnet och ingen ville springa och leta efter telefon för att föreviga denna sensation.

Sen måste jag erkänna att jag har lite dåligt samvete för efter badanedet nere i västersjön så tyckte myggen och knotten något som jag ibland önskar att det kvinnliga könet tyckte om mig vilket är att jag var smaskig läckerbit..   Hahahahahaha

Vad jag har dåligt samvete över är att jag övergav familjen Gyllenbjörk åt deras öden tillsammans med myggen och knotten och åkte hem för att duscha.  Nu sitter jag vid datorn och tjejerna blir uppätna. Låter inte särskilt beskyddande av mig men jag hade inget val tyvärr. Hellre de än smaskiga läckerbiten Sandor..     Hahahaha  

Sorry flickor, överlever ni så lovar jag gottgöra er..

  OMS

Gamings bekymmer

Som jag har erkänt innan i min blogg så är jag periodvis en gamer vilken innebär att jag använder spelandet för att lindra mitt grubblande.

För er som inte vet så behöver man på vänsterhandens 3 fingrar för att spela: pekfinger, långfinger och ringfinger vilket är väldigt lustigt då jag i min olycka skadade dessa just tre fingrar.

Tur man inte är troende för då hade man nästan kunnat tro att det var ett budskap att inte spela mer.. Hahahaha

Jag har idag lagt om fingarna på vårdcentralen för sista gången och hoppas på kunna återgå till det normala nästa vecka igen..

Hoppas att allt är bra med er alla..

Mvh OMS

Frustation

Jag ska försöka förmedla en växande frustration av att inte få utlopp för min brain power. Jag har alltid gillat kunskap men jag har alltid haft svårt att fokusera tillräckligt. Jag är typen som gillar att veta lite om väldigt mycket. Och har därför inte koncentrerat mig på något särskilt ämne och därav inte jätte duktig på något speciellt.

Jag har dock på senare tid funnit en nyfikenhet för vetenskap och samtidigt en märklig fascination över en filosofisk aspekt sätt att se och beskriva saker och upplevelser.

Jag drar slutsatsen att min kunskap inom vetenskapen inte är hög nog att definiera saker och upplevelser och använder därför filosofin för att beskriva det ur mitt perspektiv. 

Å andra sidan så är ju mitt perspektiv är det som berör mig och alla mina bekantskaper inklusive kära du som läser detta varav det är det som räknas.

Vid analys av mitt yrkes liv så kommer man fram till att jag byter ofta jobb och det är för att jag på något vis aldrig känner mig nöjd. Jag avundas de som brinner för något och får utlopp för det.

Under mitt arbete till sjöss som var resultatet av en 4 årigt sjökaptensutbildning minns jag tillfällen då en god vän påpekade för mig att jag inte stannade tillräckligt länge på var tjänst som krävdes för att avancera och på det viset aldrig kunde utvecklas ur ett professionellt perspektiv.

Denna konsekvens av en frustration av inte finna en stimulerande sysselsättning hemsöker mig fortfarande idag och jag är lika ”vilsen”. Jag vill så väldigt mycket men samtidigt inte tillräckligt nog för att kunna göra något åt det. En av flera paradoxer i mitt liv.

För att vara tydlig så skriver jag inte för att beklaga mig utan bara konstaterar konsekvensen av att inte få utlopp för min så kallade brainpower. Eller är konsekvensen kanske brist på brainpower???!?!
Försöker beskriva situationen på ett subjektivt sätt bara.

Som sjöman hade man ett ekonomiskt bra men var för sinnet meningslöst liv. Hantverkare är ett väldigt genomtänkt och viktigt val som berikar mitt liv genom skaparglädje och kreativitet när jag hjälper folk och misstänker att dessa känslor har uppstått då jag pga. av sjukdom kanske inte kan göra det på ett sätt som behövs för att få ett givande och ekonomisk tillvaro. 

Återigen så beklagar jag inte mig utan försöker förmedla en nutida palindrom. En för mig olöst gåta/pyssel som behövs lösas.

Har många såna i mitt liv..  Haha

OMS

Uppföljning

Har nu varit och lagt om mina fingrar med och det verkar vara som det kommer bli bra. Upptäckte dock en lustig psykologisk effekt under tiden som jag blev omplåstrad. Jag började utan att vara trött gäspa och under de 10 minuterna vi höll på gäspade jag minst 20 gånger. Märkligt och lustigt kombination.

OMS

Klumpig gentleman

Idag har jag två spännande saker att berätta.

Det första är att jag bekräftat en fundamental regel när man handskas med maskiner. Det är en av de första sakerna man får lära sig som hantverkare. Och trots mitt dåliga omdöme idag så vet jag det. Finns inga ursäkter!

Man ska inte ha handskar på sig när man hanterar maskiner för risken att handsken fastnar på diverse olika sätt bidrar till att man skadar sig mycket mer än om du inte hade haft handskar. Jag visste detta. Nu vet jag säkert!

Denna brist på sunt förnuft och kunskap gjorde att jag nästan blev av med tre fingrar idag då handsken fastnade och drog min hand in i klingan.
Så det fick bli lite bandage, högläge och besök på akuten. Den fantastiska personalen på Laxen tejpade ihop mig då det var för slamsigt för att sys och gav mig stelkrampsspruta. Återbesök imorgon. Tack till Martin som körde mig. Det svarta har jag fått tejpa..

Och var inte oroliga det gick förvånansvärt bra, det kunde gått mycket värre och det gör inte jätte ont än men misstänker bultandet kommer tillta till natten. =(

Så kära läsare om ni inte har fått budskapet så är regeln:

Man ska inte ha handskar på sig när man hanterar maskiner!!!!!

Gentleman

Den andra spännande saken som jag vill berätta är lite trevligare. För att ni kära läsare ska förstå sammanhanget så ska jag berätta först att för många år sedan när jag bodde med min biologiska familj bodde i Habo ett år och under denna tid gick jag i skola som alla andra barn. Borde varit fjärde eller femte klass.

Idag när jag låg på britsen och höll på bli ihop tejpad kom in en tjej och frågade om jag möjligvis var den Sandor som bodde i Habo för många år sedan och då visade det sig att det var en klasskamrat från den klass jag gick i. Och hon mindes en blyg, väldigt artig kille som insisterade med öppna dörren för tjejerna. Tyvärr så mindes jag inte henne eller någon annan för den delen från den tiden.

Att hon kom ihåg mig gjorde mig självklart väldans glad och att hon dessutom kom ihåg min artighet gör mig extra glad då jag i hela mitt liv eftersträvat en karaktär som baseras på ridderlighet och gentlemans fasoner.  Och nu en bekräftelse på att jag redan i fjärde eller femte klass gjorde att människor kom ihåg mig just för den sakens skull. Att jag redan då eftersträvade att vara en gentleman.

Idag är det inte en karaktär man kan använda särskilt ofta för att beskriva folk.
Så med andra ord så anser jag mig vara en gentleman. En väldigt stolt sådan! =)

OMS

Poem 3

Oändligheten av tankar som alstra tankar i ett oändligt kaos. En pågående kamp att få kontroll över ens eget sinne. Jo mer man kämpar jo längre tid tar det att komma till det oundvikliga.

En lång, tröttsam och orolig natt som för var gångna timme gör sig påmind av den välbehövda saknade vilan. En motsägelsefull sinneställning där trötthet alstra endast en kraftlös tillvaro.

Insomnia

Lite tankar kring insomnia.

OMS

Paradox

Den behärskade tillvaron, den kämpande viljan, den förnöjsamma
alternativens motsägelsefulla form genererar simultan existens.  En konvalescent individs kämpande för en möjlig drömlik framtid.  Komplexiteten mellan belåtenhet och tomhet.                                   Paradox

En filosofisk beskrivning av att vara nöjd med det man har kombinerat med drömmen om mer. Samhörighet, Attraktion x 2 + tid, mmm (med mkt mera)

OMS